Saturday, September 14, 2013

Vaniļas mērce * Vanilla sauce

Varbūt ir nedaudz jāpiešaujas, bet tomēr super viegli pagatavojama un ļooooti garšīga.

♨ 3 olu dzeltenumi (klasiskajai proporcijai, bet es ņemtu 4 dzeltenumus)
♨ puslitrs piena
♨ 3 ē/k cukura
♨ 1 ē/k vaniļas cukura

Pienu uzvāra. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru un vaniļas cukuru. Olu masā MAISOT, ar ēdamkaroti ielej karsto pienu - pirms liet visu karsto pienu, šādi lēju kādas 5 karotes. 
Kad piens olu masai pieliets, visu lej katliņā un turpina karsēt uz nelielas uguns. Elektriskajai plītij karstumu noregulēju apmēram uz 8/9 no 12. Karsēju, visu laiku maisot, līdz mērce sabiezē nedaudz. Neuzvārīt, ļoti jāseko līdzi, lai nesarauj pārslās! Laba konsistence ir tad, kad, izvelkot maisāmo lāpstiņu, mērce uzreiz nenotek, bet var pārvilkt lāpstiņai ar pirkstu un paliek švīka. Kaut kā tā. Jāņem vērā, ka atdzisusi mērce tik un tā būs biezāka.