Friday, January 3, 2014

Vēja kūkas * Little cakes with Mascarpone filling

Svētku laiks gan cauri, darbi atsākušies, bet Zvaigznes dienai var izcept nelielas, ļoti, ļoti garšīgas vēja kūkas.  

Mīkla viegli pagatavojama - plaucētā mīkla.
Katliņā savāra 350 ml ūdens kopā ar 170 g sviesta, iesijā glāzi miltu. Kad mīkla padzisusi, tajā iesit 5 olas un kārtīgi samaisa. 


Ar konditorijas maisiņu izspiežam nelielas kūciņas. Var likt ar karoti, bet šādi iznāk smukāk: 
 
 Pats cepšanas process ir ilgs - 15 minūtes jācep 220 C grādos, tad jāsamazina karstums līdz 185 C grādiem un jācep vēl 10-15 minūtes. Jāskatās gan, lai nesacepas pārāk brūnas. Šādas tās var pildīt nākamajā dienā:

 Pildījumam ņēmu mazo Mascarpones iepakojumu (200g), ko labi samaisīju ar uzputotu saldo krējumu (200ml), citrona miziņu un pūdercukuru (var parasto).
 Pildīt tikai ar putukrējumu neiesaku - nav tā konsistence pildījumam, kā arī pildīšanas laikā putukrējums var atsuloties. Mascarpones vietā var likt sablenderētu biezpienu, bet atkal - konsistence nebūs tik krēmīga.
***Sāļajai versijai derēs Filadelfijas siers putukrējumu bez cukura. 
Ļoti garšīgi! :)

No comments:

Post a Comment