Sunday, September 8, 2013

Krēmīgas konsistences JOGURTA-ZEMEŅU kūka

Kaut zemeņu laiks pasen cauri, bet te iedvesmai superīgas krēmīgas kūkas ideja. Ja ir sasaldētas zemenes, droši, ka var mēģināt ar tām. Zemeņu vietā ko sirds vēlas - piemēram, mellenes!

Kūkas pamatnei:
♨ 1,5 Selgas paciņa,
♨ 180 g izkausēta sviesta.

Krēmam:
♨ 2 "Kārums" jogurti bez piedevām,
♨ 200 g saldais krējums,
♨ paciņa želatīna,
♨ pusbundžiņa iebiezinātā piena ar cukuru (parasti lieku vairāk, gandrīz visu bundžiņu).

Želejai:
♨ Lielas, smukas zemeņogas,
♨ paciņa želatīna (25 g),
♨ cukurs.

Visu daru kā parasti - gan pamatne, gan krēms tai virsū.
Želejai sagriežu zemenes, daļu zemeņu kārtīgi apkaisu ar cukuru, lai tas izvelk sulu. Šim sīrupam klāt nedaudz ūdeni un uzbriedinātu želatīnu. Ļauju sastingt. Kā jau tas ar šādām kūkām ierasts - vislabākā tā ir nākamajā dienā un pat aiznākamajā (ja vien paliek pāri). Lai labi garšo!