Varbūt ir nedaudz jāpiešaujas, bet tomēr super viegli pagatavojama un ļooooti garšīga.
♨ 3 olu dzeltenumi (klasiskajai proporcijai, bet es ņemtu 4 dzeltenumus)
♨ puslitrs piena
♨ 3 ē/k cukura
♨ 1 ē/k vaniļas cukura
Pienu
uzvāra. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru un vaniļas cukuru. Olu masā
MAISOT, ar ēdamkaroti ielej karsto pienu - pirms liet visu karsto pienu,
šādi lēju kādas 5 karotes.
Kad
piens olu masai pieliets, visu lej katliņā un turpina karsēt uz
nelielas uguns. Elektriskajai plītij karstumu noregulēju apmēram uz
8/9 no 12. Karsēju, visu laiku maisot, līdz mērce sabiezē nedaudz. Neuzvārīt, ļoti jāseko līdzi, lai nesarauj pārslās! Laba
konsistence ir tad, kad, izvelkot maisāmo lāpstiņu, mērce uzreiz
nenotek, bet var pārvilkt lāpstiņai ar pirkstu un paliek švīka. Kaut kā
tā. Jāņem vērā, ka atdzisusi mērce tik un tā būs biezāka.