Wednesday, September 4, 2013

Cita maltās gaļas MĒRCE ar tomātiem

Burvīgs tomātu laiks. Un ja īsti nav, kur tos likt, tad šī mērce ir tieši laikā! Bez kečupa, bez tomātu pastas un bez tomātiem savā sulā. Kaut kas līdzīgs Bolognese mērcei, bet es vēl pievienoju saldo krējumu.
Pagatavošana ir ilgāks process, bet iznākums ir tā vērts:
Nepieciešams:
♨ 5 palieli tomāti,
♨ puskilograms maltas gaļas,
♨ 1 liels sīpols
♨ 1 liels burkāns
♨ pavisam nedaudz saldā krējuma
♨ pāris ēdamkarotes cukura
♨ garšvielas - sāls, pipari, kardamons, malts muskatrieksts
♨ 2 ēdamkarotes kukurūzas cietes (bet nav obligāti)

Ņemu vok pannu - patīk, ka uz neliela siltuma viss tāpat smuki vārās. Apbrūninu gaļu + nedaudz sāls un piparu. Tad pievienoju sarīvētu burkānu, sasmalcinātu sīpolu. Tam virsū salieku tomātus bez mizas un lai viss smuki sasautējas. Vismaz pusstundu, bet reāli iznāks ilgāk. Kad jau nāk uz beigām, tad pievieno garšvielas, cukuru - visu pēc garšas, arī saldo krējumu. Pašās beigās iemaisa kukurūzas cieti, ūdenī izšķīdinātu.
Un lūk, superīga mērce gatava!
Bildē gatavošanas vidusposms, vēl jāgaida, kad burkāni kļūs mīksti.