Saturday, September 14, 2013

Ābolu strūdele ar vaniļas mērci * Appel strudel with vanilla souce

♨ 1 iepakojums kārtainās mīklas
♨ 6 palieli āboli
♨ pāris saujas baltmaizes grauzdiņu
♨ kanēlis
♨ cukurs
♨ 50 g sviests
♨ nedaudz miltu mīklas rullēšanai

Atlaidinu mīklu, izrullēju katru plāksni plānu (iepakojumā 2 plāksnes), no katras iznāks pa strūdelei.
Ābolus sagriežu gabaliņos, pārkaisu ar cukuru un kanēli un pannā apsautēju minūtes 10.
5 baltmaizes šķēles sagriežu kubiciņos, uz pannas sagrauzdēju.

Uz mīklas plāksnes vidū visā garumā lieku ābolus, tad grauzdiņus un virsū sviesta piciņas - strūdeli aiztaisu ciet.
Tāpat daru ar otru.


Ne ar ko nepārsmērēju, jo nav vajadzības, tāpat laba.
Vēl pagatavoju vaniļas mērci - kā to gatavot, skatīt šeit. Kopā ar strūdeli - karalisks saldais!