Tuesday, November 19, 2013

Svētku kūka - rudenīgi bagātīga ābolmaize / Apple Pie

Parasti neslinkoju, bet kopš atklāju Svētku kūkas maisījumu, šad tad noslinkoju un mīklu iejaucu no tā. Man tas patīk, jo laikam vienīgais, kam nevajag pievienot eļļu. Eļļa, kas jāpievieno mīklai, vienmēr jau izceptai maizei dod kaut kādu man nesaprotamu piegaršu.
Tātad, mīklai ņemam svētku kūkas maisījumu un vēl šo:
3 vidēji lieli āboli
♨ puslitrs krējuma
♨ 3 olas
♨ (nav obligāti) paciņa biezpiena
♨ vaniļas cukurs
♨ sauja dzērveņu
♨ citrona miziņa
♨ cukurs pēc garšas (nevajag pārforsēt, jo kūkas maisījums ir diezgan salds).

Iejaucam mīklu, nomizojam ābolus un sagriežas tos plānās šķēlītēs. Šķēlītes liekam guļus (!) uz mīklas. Uzbārstām dzērvenes. Visu pārlejam ar krējuma, olu, vaniļas cukura, citrona miziņas maisījumu (kam var būt pievienots biezpiens). Maisījumam jābūt labi sablenderētam. Cepam ~ 50 minūtes 190 C.
Ļoti ātri un ļoti, ļoti garššššīgi :)!


No comments:

Post a Comment