Mīklai:
♨ 200 g brūnā cukura
♨ 2 glāzes medus
♨ 2 olas
♨ ~ 800 g miltu
♨ 2 tējk. cepamā pulvera
♨ 200 g sviests
Garšvielu maisījumam (maļu visu ko varu samalt pati, jo aromāts ir spēcīgāks, izteiktāks):
♨ Dzirnaviņās kārtīgi samaļ 15 smaržīgos piparus, 10 melnos piparus, 1,5 tējkaroti koriandru, 25-30 krustnagliņas (krustnagliņas vislabākās un svaigākās tās, kurām galā vēl atrodama bumbiņa, ziediņš)
♨ 4 tējkarotes kanēlis
♨ 2 tējkarotes malts muskatrieksts (sarīvēju uz rīves)
♨ 1,5 tējkarote kardamons
♨ 2 tējkarotes ingvers
♨ rīvētas apelsīna un citrona miziņas (pēc izvēles)
Ņemam sausu pannu un izkausējam cukuru - uzmanību (!), nepiededzinām. Tad liekam klāt medu un visbeidzot garšvielas. Neļaujam vārīties (bet vispār tā kā šogad gatavoju uz malkas plīts, kur karstumiņš lielāks un neregulējams, tad man cukuru sarāva karamelē, tad nu "izvārīju" ar medu un arī ne vainas).
Mazliet pakarsējam un liekam nedaudz atdzist. Vēl siltai masai pievienojam olas, maisām un pieberam miltus. Kārtīgi samaisām. Mīklai jābūt ne pārāk cietai, ne arī mīkstai.
Et voila! Tas arī viss. Cepsim 180 C grādos apmēram 5 minūtes.
No comments:
Post a Comment