Friday, August 23, 2013

Uchiki Kuri ĶIRBJA KRĒMZUPA

Ātri pagatavojama un garšīga zupa. Agrāk liela ķirbju fane nebiju, bet izauga man Učiki Kuri - tie ir samērā nelieli ķirbīši ar riekstu garšu. Krēmzupām ideāli.

Vajadzēs:

♨ puse Uchiki Kuri ķirbīša
♨ 3 vidēji lieli kartupeļi
♨ 1 neliels sīpols
♨ 2 burkāni
♨ 200 ml vai g saldais krējums
♨ garšvielas - sāls, kardamons, ingvers
♨ dažas šķēles graudu maizes vai baltmaizes
♨ olīveļļa

Dārzeņus nomizoju, sagriežu un vāru - sākumā burkānus ar sīpolu, tad klāt kartupeļus un visbeidzot ķirbi.
Lielāko daļu ūdens noleju citā traukā, dārzeņus blenderēju. Pieleju saldo krējumu, pievienoju garšvielas un blenderēju, līdz konsistence krēmīga. Ja par biezu, tad leju klāt vēl "dārzeņūdeni".
Uz pannas olīveļļā (jā, jā - es arī pievienojos viedoklim, ka cepta olīveļļa zaudē vērtību, bet tomēr) apcepu sagrieztu maizīti, uzkaisu nedaudz sāls. Zupas foto šoreiz nav, jo pārāk ātri tā pazuda :)